تفاوت هارد ssd با hdd
اکثر لپ تاپ های موجود در بازار از دو حافظه SSD و HDD استفاده میکنند. حافظه SSD جهت نصب ویندوز و راه اندازی سیستم عامل استفاده میشود، در حالی که حافظه HDD اغلب برای ذخیره کردن اطلاعات به کار میرود. اگر مجبور باشید یکی از این حافظهها را انتخاب کنید، بهتر است که با تفاوت هارد SSD و HDD آشنا باشید. در ادامه، ما به شما توضیح می دهیم که هر یک از این دو نوع هارد چگونه کار میکنند و کاربرد هر یک از آن ها چیست.
ssd کوتاه شده Solid State Drive است و از یک حافظه فلش برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده می کنند. این نوع حافظه ها از قطعات الکترونیکی بدون قطعات مکانیکی استفاده می کنند و به همین علت سرعت بالایی در انتقال و دسترسی به داده ها دارند.
تفاوت اصلی میان این دو نوع حافظه در سرعت، قابلیت حرکت و اندازه است. Hdd به دلیل استفاده از قطعات مکانیکی، سرعت کمتری در انتقال اطلاعات دارند و در مقایسه با ssd حرارت و صدا بیشتری تولید میکنند. همچنین ssd ها به دلیل عدم وجود قطعات مکانیکی، مقاومت بیشتری در برابر ضربه و لرزش دارند. اما hdd ها به دلیل اندازه بزرگتر، قابلیت ذخیره سازی بیشتری را دارند.
با توجه به تفاوت های گفته شده، ssd برای استفاده در سیستم عامل و نرم افزارهایی که نیاز به سرعت بالا دارند مناسب تر است، در حالی که hdd برای ذخیره سازی داده های بزرگ و کاربردهایی که نیاز به فضای ذخیره سازی زیاد دارند، هستند.
تصویر...
از دهه 80 میلادی اندازه دیسک ها به تدریج کاهش و فضای ذخیره سازی آن ها افزایش یافت. این هاردها هم اکنون در کامپیوترها و لپ تاپهای امروزی به صورت داخلی و خارجی استفاده می شوند. ظرفیت ذخیره سازی آن ها در مدل های اکسترنال تا 20 ترابایت و مدلهای داخلی تا 2 ترابایت می باشد. (با این حال، ظرفیتهای بالاتر نیز وجود دارد اما استفاده عمومی ندارد).
هارد ssdچیست؟
حافظه جامد یا SSD، یک فضای ذخیرهسازی جدیدتر و با قابلیت انجام عملیات سریع تر است. که به صورت داخلی و خارجی استفاده میشود. SSD ها هیچ قطعه مکانیکی یا قطعه متحرکی ندارند، به همین دلیل سریع تر و بسیار ساکت تر هستند. انواع مختلفی از SSD وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
هارد اینترنال و اکسترنال چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
اکسترنال در زبان انگلیسی به معنای خارجی و اینترنال به معنی داخلی است. هارد ssd و hdd در داخل سیستم قرار دارند و به صورت فیزیکی قابل دسترسی نیستند. اما "خارجی" برای توصیف دستگاه های حافظه خارجی استفاده میشود که به راحتی از سیستم جدا شده و حمل و نقل میشوند مانند فلش مموری.
آیا امکان استفاده همزمان از ssd و hdd وجود دارد؟
بله! در لپ تاپ های جدید شاهد استفاده همزمان این نوع حافظه ها هستیم. در این نوع لپ تاپ ها بین 256 و 512 گیگابایت ssd استفاده می شود. این امر سبب می شود سرعت سیستم به طرز چشم گیری افزایش یابد. همچنین از هارد 1 و یا 2 ترابایتی hdd برای حافظه مورد نیاز سیستم بکار می رود.
طول عمر هارد ها
قبل تر به آن اشاره کردیم هارد از قطعات مکانیکی تشکیل شده است. و همین امر سبب کاهش عمر این نوع هارد می شود. در کل نمی توان طول عمر هارد های ssd وhdd را به صورت دقیق اعلام کرد. با این حال طول عمر هارد hdd بین 3 تا 5 سال و هارد ssd بین 5 تا 10 سال تخمین زده شده است. توجه داشته باشید که هارد اینترنال بصورت مداوم استفاده می شود و هارد اکسترنال تنها در صورت لزوم استفاده می شود. پس به همین علت طول عمر هارد اینترنال کاهش می یابد.
سرعت
افزایش سرعت یکی از دلایل مهم پیشرفت فناوری در هر زمینه ای است. هارد SSD نسخه ی جدیدتر از هارد HDD بوده و دارای سرعت بسیار بهتری است. سرعت هارد SSD پنج برابر سرعت هارد HDD است و در برخی موارد تا 20 برابر یا حتی سریع تر عمل میکند. میتواند برای افزایش سرعت بوت شدن و اجرای برنامهها در لپ تاپها مفید باشد. جایگزین کردن هارد HDD با هارد SSD میتواند تأثیر بسیار زیادی در سرعت دستگاه داشته باشد و استفاده بلندمدت از لپ تاپ قدیمی خود را ممکن کند.
هارد hdd بخریم یا ssd؟
هارد HDD بخرید اگر:
- هارد اکسترنال میخواهید؛
- قصد ذخیره کردن دیتای زیاد را دارید؛
- بودجه کمی برای خرید هارد دارید.
هارد SSD بخرید اگر:
- سرعت بسیار بالاتری میخواهید؛
- طول عمر بالاتری میخواهید؛
- میخواهید لپ تاپ خود را در حالت روشن زیاد جابجا کنید؛
- لپ تاپ قدیمی دارید و میخواهید سرعت آن را افزایش دهید.